24 Şubat 2015 Salı

22 Şubat 2015 Pazar

Olive (Sarı-Yeşil Tonlu) Cilt Nedir?

Hep duyarız olive skin, zeytin tenli, o ne biçim ten rengiymiş öyle?
Olive'den kasıt yeşil zeytindir, siyah zeytin değil. Şimdi daha da karıştı değil mi?
Aslında çok isabetli bir isimdir olive, bu topraklarda "buğday" diye tabir edilen sarı alt tonlu, orta koyuluktaki ten renginin biraz daha solgun ve yeşilimsi olanıdır.

16 Şubat 2015 Pazartesi

Bugün Günlerden Siyah

Bir kardeşimizi kaybettik, bir hiç uğruna.
Özgecan'ın katili ataerkil sistemdir.
Bir uluslararası ilişkiler ve sosyoloji öğrencisi olarak çok şey karalardım ama içimden gelmiyor, çok üzgünüm.
Önce bir kadın olarak tepki göstermek istiyorum.
Özgecan'ın katilleri aramızda çünkü, anket yapmaya gittiğimiz kahvehanelerde, toplu taşıma araçlarında, dükkanlarda, bakkallarda...
 
 
 
Hiç yabancı gelmiyor değil mi? "Personal is political." ("Kişisel olan siyasidir.") demiş feministler zamanında. Haberlerin altına yazılan yorumlarda bunlar gibi onlarcasına rastlayabilirsiniz. Ahlaksız namus bekçilerine...
Arkadaşlar, hepinizden bir ricam var, bugün 16 Şubat 2015 ve Türkiye'nin her yerinde kadınlar tepkisini baştan aşağı siyah giyinerek ortaya koyuyor. Lütfen renkli bir gelecek için siz de bir günlüğüne siyahlara bürünün. Bu olay hepimizin başına gelebilir.
Bu son olsun.
 

15 Şubat 2015 Pazar

Kontür Olayı (The Balm Bahama Mama ve NYX Taupe Allık Renk Karşılaştırması)

Bu aralar doğru dürüst bir kontür allığı veya bronzer arayışı içindeyim, o yüzden internetin başında oturmuş arıyorum. Kontür için kullanılan bronzerın mat ve soğuk alt tonlu olması gerekiyor malum, ama piyasadaki çoğu bronzer turuncu alt tonlu ve ışıltılı. eğer benim gibi soğuk tonlu bronzer arayışı içindeyseniz bu konuda en çok önerilen iki bronzer olan The Balm Bahama Mama ile NYX Taupe Allık'ı sizin için karşılaştırdım.

Bahama Mama'nın rgb değerleri: Kırmızı:111, Yeşil:90, Mavi:73
NYX Taupe Allık'ın rgb değerleri: Kırmızı:145, Yeşil:109, Mavi:97
Bahama Mama renk paletinin altında yer alan gri kısma yakın, küllü ve nötr bir kahverengi, boz rengi gibi. Kesinlikle turunculuk yok ama sarı alt tonlu ciltte turuncumsu durma riski var. Yeşil oranı mavi oranından yüksek, yani pek soğuk olduğu söylenemez.

NYX'e gelince, onun kırmızı ve mavi oranı daha yüksek ki, bu daha pembemsi olduğu anlamına geliyor, ki zaten normalde allık olarak geçiyor. Yeşil oranı kırmızı oranına göre düşük olduğu için turuncumsu durma riski daha az. gelin görün ki kullananlar pigmentasyonunun zayıf olduğunu söylüyor.

Peki sizin açık tende turuncu durmayacak kontür öneriniz var mı? Açıkçası pigmentasyonun güçlü olması beni Bahama Mama'ya yönlendiriyor, ama renk olarak NYX daha çok hoşuma gitti. Hazır Gratis indirimi de varken Bahama Mama'yı sepete atsam mı? Ne dersiniz?