5 Nisan 2015 Pazar

Renk Tipinizi Öğrenin (Yaz)

Yaz insanın tipik özellikleri saç, göz ve ten renginde açık/orta tonlar olması ve kış insanına göre daha yumuşak geçişli renklere sahip olmasıdır. Kış insanında saç/göz ve ten rengi arasında bariz bir kontrast varken, yaz insanında bu kontrast görülmez. Kış insanıyla ortak noktası ise soğuk alt tonlu pigmentlere sahip olmasıdır, hatta "serin yaz" adlı grupta göreceğiniz üzere "koyu kış" ve "serin yaz"ın renk paletleri birbirine benzer özellikler taşır, tek farkı serin yazda nispeten açık ve yumuşak renklerin ağırlıkta olmasıdır. (Bu kez Türkçelerini yazmaya karar verdim). Yaz grubu kendi içinde;

-Hafif yaz
-Yumuşak yaz
-Serin yaz
Olmak üzere üç alt grup barındırır.

1) Hafif yazda göz renkleri mavi, gri, yeşil; saç rengi açık küllü sarıdan açık küllü kahveye kadar değişebilir. En sık görülen cilt tonları ise; sarı ve bejin açık ve soğuk-pembemsi tonlarıdır. Yani, teninizin baskın tonu sarı veya bejmiş gibi görünebilir ama tipik sıcak buğday ten gibi de değildir, açıktır ve dikkatli baktığınızda altında bir soğukluk veya pembelik hissedersiniz. Size en çok gidecek olan renkler ise şunlardır:



2)Yumuşak yazda ise en çok görülen göz renkleri gri-mavi, ela ve turkuazdır. Saçlar açık-orta küllü kahve, ten ise açık-orta bej veya fildişidir.

 





3) Ve gelelim koyu kışla en çok benzerlik gösteren renk grubu olan serin yaza:) Ben kendimi hep koyu kış olarak tanımlarım ama acaba serin yaz mıyım diye düşünmüyor değilim.
Göz rengi bazı kaynaklarda sadece gri ve mavi olarak geçse de ben siyaha dönük koyu kahve göz rengini de eklemekte sakınca görmüyorum çünkü bilimsel kaynaklar göz renginin sadece sarı ve siyah pigmentlerden meydana geldiğini söylüyor. Burada sarıyı sıcak, siyahı soğuk gibi düşünecek olursak mavi ve grinin yanına siyahı da ekleyebiliriz:)
Serin yazda en çok görülen ten renkleri bejin açık ve soğuk-pembemsi tonları, fildişi ve bejin nötr/küllü tonlarıdır. Saç rengi hafif kızıl tonlar taşıyabilir, ama ağırlıklı olarak küllü orta/açık kahve tonlarındadır. (Evet, evet ben soğuk yazım!:) ) Renk paletimiz ise şu şekilde:





Koyu kışın biraz daha açık olan versiyonu, değil mi, çok benzer:)


Kendi skalama yakın tonlarda olan yaz ve kışı anlatırken daha rahattım ama ilkbaharla sonbahar beni biraz zorlayacak:) Vize döneminde renklerle uğraşmak içimi açsa da sıcak renklerle aramın iyi olduğu söylenemez. Yine de saç, ten ve göz renginizde sıcak tonlar ağırlıktaysa sonbaharla ilkbaharı bekleyin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder