19 Haziran 2015 Cuma

Kızıl Ama Hangi Tonu?-Soğuk Kızıllar vs. Sıcak Kızıllar

Daha önce dört cilt tonu üzerinden (soğuk sarı, sıcak sarı, soğuk pembe, sıcak pembe) sarı tonlarını incelemiştim. Söz konusu kızıl saç olunca sıcaklık ve soğukluktan çok sarılık ve pembelik devreye giriyor.

Sıcak kızıllar sarı-turuncu-bakır tonlarına dönük kızıllardır. Eğer sarı alt tonlu bir cildiniz varsa burada bakacağınız ikinci etken saçtaki sarı-kırmızı oranıdır. Eğer istediğiniz kızılın kırmızı tonu daha baskınsa (kırmızı cildi olduğundan daha pembe veya daha beyaz gösterir) sarı tonlu cilt için uygun bir seçim olduğu söylenebilir, ama sarı tonu baskın bir renk beğendiyseniz ve cildiniz tam sıcak sarı/buğday tonlarındaysa daha sarı ve solgun bir görüntü yaratacaktır. Soğuk kızıllarda ise önemli olan kırmızı-mavi oranıdır. Mavi oranı yüksek soğuk (mora dönük) kızıllar yapay bir görüntü yaratırken, kırmızı oranı yüksek soğuk kızıllar hem tendeki sarılığı dengeler, hem de yapay durmaz. Yani sarı tonlu ciltler için en uygunu hafif soğuk alt tonlu bir kırmızı-kızıldır.

Pembe alt tonlu tenlere gelince, doğal kızıllar genelde pembe ya da şeftali alt tonlu olduğundan kızılın hemen her tonu yakışır, fakat kırmızı-mavi ağırlıklı kızıllar (şarap, viyole gibi) teni olduğundan kızarık gösterebilir. Sarı-turuncu ağırlıklı kızıllar çok daha doğal durur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder